Bingo på nätet

Hur populärt är bingo på nätet idag? Ja, det var nog på 90-talet när Leif Loket Olsson körde igång Bingolotto i TV-rutan som man först började inse hur omåttligt populärt det är att spela bingo. Många nya bingospelare idag kanske inte ens kommer ihåg Bingolotto eller bingons historia i Sverige. Men folk spelade framför TV:n, samtidigt som spelare troget besökte bingohallar runt om i landet. Men år 2005 hände det något som inte var så bra, speciellt för bingohallarna. Ett rökförbud infördes och omsättningen rasade. Många sökte nya möjligheter att spela sitt favoritspel och röka samtidigt. Och det var där en stor aktör såg sin chans att ta tillbaka lite av det man förlorat. Och nätbingo lanserades.

Det var i augusti i 2005 som PAF, Ålands penningautomatförening provade lyckan med nätbingo och det blev snabbt en succé. Efter det öppnades slussarna och det har bara rullat vidare. Svenska Spel hakade på och spelbolaget Folkspel i samarbete med Bonnier Entertainment var tidigt på arenan. Senare, efter 2006 gick det snabbare och snabbare och idag kommer det nya casino-sajter hela tiden som erbjuder bingo. Det finns hundratals sajter som erbjuder nätbingo idag och det kan vara svårt att välja. Man får pröva sig fram helt enkelt!

Börja spela bingo på nätet du med

Så hur spelar man då bingo på nätet? Jo, man börjar med att välja ut en bingosajt som man tycker ser trevlig ut. Om man är van att spela Bingolotto framför TV-rutan och känner sig komfortabel med det så kan man till exempel gå in på deras hemsida och prova lyckan där. För att spela i ett bingorum på nätet behöver man i dom flesta fall skapa ett konto. Det fungerar i det stora hela likadant på vilken nätbingo-sajt du väljer.

Dom vill ha ditt personnummer, namn och kontaktinformation. När du har fyllt i det så är du på god väg att starta ditt första spel. Ska du sen satsa en liten slant så måste du sätta in pengar. Det gör du enkelt genom att klicka på en liten ruta där det står ”insättning” eller ”sätt in pengar”. Du väljer sen hur mycket du vill satsa och på vilket sätt du ska betala. Det kan vara med ett betalkort, bankinsättning, sms eller ibland till och med via Swish. Det är enkelt och smidigt och helt säkert. Det är väldigt stränga regler för att driva en spel-sajt för svenska spelare och man kan vara helt trygg på att man inte blir lurad. Ofta så får man en välkomstbonus vid första isättning. Den kan variera i storlek beroende på vilken spelsajt du väljer att spela på. När du har valt vilket bingospel du vill spela är det dags att köpa en bricka eller brickor att spela på. Många väljer att spela på flera brickor samtidigt och är man rädd för att man inte ska hinna med att dutta sina tal så finns det oftast en automatknapp för detta. På engelska heter det ”auto-daubing”. Att dutta manuellt är enkelt, det är bara att markera numret och klicka. Eller spelar du på en platta eller en mobil så markerar du bara numret med ditt finger.

Hitta din bingosajt på nätet

Hur ska  man då välja i denna djungel av erbjudanden? Det finns så många bra och roliga sidor att välja mellan. Titta runt på nätet lite när du har lust att prova. Det finns också många bra sidor som har specialiserat sig på bingo. Dom rekommenderar vad som är bra och mindre bra. Hittar du något som ser trevligt ut så skadar det ju inte att skapa ett konto för att titta lite närmare på det. Kanske har du en kompis eller släkting som spelar bingo på nät. Fråga dom och ni kan kanske spela tillsammans första gången. Varför inte träffas över en kopp kaffe och spela tillsammans? Det finns ju något som heter delad glädje är dubbel glädje. Och trevligt sällskap är aldrig fel! Varför inte spela ihop och komma överens om att dela lika på insatser och vinster? Bingo är ju ett slumpspel.

Chatta med andra bingospelare

Dom flesta bingorum på nätet har ett chattrum där det brukar chattas friskt. Det är ju toppen om man vill vill ha lite sällskap på nätet. I chattrummen behöver du heller aldrig vara rädd för att fråga om det är något du undrar över. Där är alltid en moderator eller chattvärd som tar hand om er. Och det är en trygghet för många. Inget att tveka över med andra ord. Gillar du att spela bingo så är det bara att hoppa i det.