Bingo med familjen

Helgen närmar sig och det ska planeras en trevlig och rolig bingokväll hemma med barnen. Detta spel som är så enkelt kan till och med dom minsta spela. Många barn börjar spela bildbingo redan på förskolan och lär sig fort att 5 i rad eller hela brickan betyder bingo. Ibland så kan man vara väldigt trött efter en jobbvecka och det är lätt att bara slänga sig i soffan. Men när en bingokväll med trevliga priser för alla i familjen väl är planerad, då blir det lätt en återkommande tradition. Alla kan vara med och bestämma hur det ska gå till och har man inget färdigt inköpt bingospel så kan man lätt göra ett själv. Tänk också på att priserna som man vinner måste vara barnvänliga. Detta är viktigt så att alla kan känna glädje när man får bingo. Det finns fina bingospel att köpa och det hittar man oftast i en välsorterad leksaksaffär eller i en nätbutik.

Spela hemmabingo med vännerna

Vill man göra detta med sina bästa vänner en helg så kan man ju ha en temafest med Bingolotto som tema, det är en rolig grej. I Bingolotto på TV är det riktigt fina priser och man kan ju vinna allt från resor till bilar. Det blir väl kanske lite svårt att få till hemma. Men låt oss säga att 10 kompisar samlas och alla lägger 100 kr i en pott. Det blir 1000 kr som man kan köpa in fina vinster för. Kanske en god chokladask, en flaska vin, biobiljetter, en fruktkorg eller en fin blomma. Man kan ju spexa till det och köpa ett paket med kondomer eller någon skämtgrej. Bara fantasin sätter gränser och det kan bli riktigt kul.

Bingotillbehör som är bra att ha

Att göra egna bingobrickor är roligt och enkelt att skriva ut själv i en vanlig skrivare. Bingolottobrickan består av 3 st 5×5 rutor. Det spelas med 75 nummer. Har man en bingosnurra så är ju det toppen, annars får man fixa något att dra nummer med. En nummer-generator via en app på telefonen är smidigt och kan lätt lastas ned. Annars är pingisbollar ett bra alternativ. För att göra det ännu lite trevligare, varför inte göra lite god tapas, det är perfekt som tilltugg under spelets gång och är inte så svårt att få till. Det finns också många cateringfirmor som kan fixa det för dig om du känner att det är dåligt med tid.

När det är jul så är det alltid trevligt att träffas, då har många lite extra ledigt och man kan ju träffas för att spela jul-bingo. Priserna man vinner är inslagna julklappar man tar med sig som slumpmässigt delas ut när man får bingo. Visste ni att Leif Loket Olsson har gett ut en jul-skiva med sina favorit-julsånger? Varför inte lyssna på den som en mysig detalj?

Andra varianter av bingospel

Det finns så många roliga sätt att spela bingo på det är bara fantasin som sätter gränser. Varför inte vända på steken, och den som klarar sig längst utan att få bingo slipper att dricka den där drinken som spelgrannen har blandat som smakar apa! Bingo är socialt och det är nog det spelet som många svenskar känner igen som det ultimata helg-myset. Det är en tradition som inte kommer att försvinna med det första. Det är inte längre bara äldre damer som spelar bingo, det är folkligt, roligt och socialt. Alla spelar bingo och det är här för att stanna. Det kommer nog många nya varianter i framtiden också.

Att planera själva bingokvällen är halva glädjen. Man kan skriva inbjudningskort med tema bingo och skicka med posten. Det är så trevligt att få en fin inbjudan i brevlådan istället för ett sms. Lägg lite tid på planeringen och skapa lite förväntan. Gör det lite festligt, kanske kan du ha en temafest ihop med bingon? Du kan ju också överraska dina gäster med lite roliga hattar, såna hittar man lätt på i olika leksaksbutiker. Prata ihop dig med dina kompisar och hör vad dom tycker. Trevlig bingohelg på er!